Sima győzelem a csúcsrangadón!

 
Fordulatos első negyedet követően a másodikban állva hagytuk a vendéglátó Budafokot a veretlenek csúcsrangadóján, s a félidőben 23 ponttal “mentünk”. A második félidőben ugyan volt egy hullámvölgy a játékunkban, de magbiztos győzelmünket nem fenyegette veszély.
 
Ellenfelünknél bár melegített, sérülés miatt nem játszott a tapasztalt bedobó, Wehner Zoltán. Benji ügyes befutás utáni kosara révén mi szereztük meg a vezetést, majd Reizer Roli szerzett labdát, s zsákolt hatalmasat, jól indítottuk tehát a veretlenek csúcsrangadóját. A szakasz közepéig egyértelműen uraltuk a játékot, Benji és Bobi is beemelt egy-egy triplát, 19-10-re vezettünk. A negyed második fele egyértelműen a Horváth Marci vezette Budafok csapatáé volt, a végül 17 pontos, 13 lepattanós dupla-duolával záró centert nem tudtuk tartani, a szakasz végén 1 pontos hazai vezetést mutatott a tábla.
 
Hazai kosárral indult a második szakasz, majd Bobi két hármasával fordítottunk. Újabb budafoki villanások következtek, a 14. percben 32-31-re vendéglátóink vezettek. De amit ezt követően előadott csapatunk, arra nehéz szavakat találni. Nagyon “ült” a letámadás, Bobi és Benji révén sorra szerezte a labdákat, s a könnyű kosarakat csapatunk, s a jó védekezés a felállt védelem elleni támadójátéknak is remek ritmust adott, Bobi, és Kaluha Csabi is betalált távolról. 32-31 után egy 22-0-s szédületes rohammal elléptünk a hazaiaktól, akik ekkor ugyan megtörték hosszú kosárcsendjüket, de még ezt követően is “beemelt” egy-egy hármast a két Nagy fivér. Összességében ekkor egy 28-2-es roham formájában sikerült “döntő csapást” mérni a hazaiakra, szünetben 23 ponttal vezettünk.
 
Térfélcsere után agresszívebb keményebb védekezésre álltak át a hazaiak, ők is próbáltak letámadni. Fiatal játákosaik megalkuvás nélkül űzték-hajtották Bobit és Benjit. A budafokiaknál az addig pontatlanul dobó Tursics Krisztián is megvillant. Ha apránként is, de csökkent az előny, megesett, hogy kicsit elbizonytalanodott támadásban a társaság, lehet, kezdett érződni a hét végi Hepp-kupa találkozó fáradtsága, az addig hasznosan, jól játszó Ati kapott technikait a labda földhöz vágásáért. A záró szakasz közepén 11 pontra olvadt az előny. Ekkor azonban előlépett Rusz, azaz Ruszlan Khakunov, ügyesen alakította ki a helyzeteket magának, s ezeket rendre értékesítette is, másfél perc alatt beemelt három duplát, amire csak egyetlen ponttal tudtak felelni a hazaiak, így eldőlt a rangadó. A második negyed második felének lehengerlő játékával sikerült magabiztos győzelmet aratni a Budafok ellen, amely egy pillanatra sem adta föl.
 
A lepattanó harcot ugyan 47-36-ra elveszítettük, de belehajszoltuk 24 labdaeladásba a Budafokot, jobban dobtuk a triplákat (9/25, 35% ill. 4/27, 15%), fontos rangadót nyertünk meg, kellemes karácsonyt kívánva e szép sikerrel csapatunk híveinek!
 
Ford Ivanics Budafok – BKG-Príma SE 73 : 91
(26-25, 10-31, 22-12, 15-20)
 
BKG: NAGY BENEDEK 19/6, NAGY BOTOND 33/18, Halász 4, KHAKUNOV 13, Reizer 6. Cs.: Tanács 6, Szeleczki 4, KALUHA 6/3, Czakó 1, Szendrei, Debreceni, Ben-Kane.