Szédületes hajrá, óriási diadal

Szinte végig – nem is kicsi – hátrányban játszva, de egy pillanatra sem feladva a nyíregyháziak elleni rangadót, egy 9-0-s utolsó 2 percet produkálva szép és értékes győzelmet arattak a srácok!

BKG Príma SE – Nyíregyháza Blue Sharks
75-72 (14-16, 18-23, 18-20, 25-13)

BKG: Nagy Be. 2, NAGY BO. 21/6, HALÁSZ 7/3, BERGER 23/3, TANÁCS 6. Cs.: Kaluha 2, KOVÁCS S. 10, Szeleczki 4, Czakó.

A két légiós, Locke illetve Seth egy-egy duplájával indult a rangadó. Jobban kezdtek a vendégek, de ahogy Seth mellé Bobi is beszállt a pontszerzésbe, a szakasz közepén egy 6-0-lal átvettük a vezetést, sőt Ákos labdaszerzés utáni bátor ziccerével 3-mal megugrottunk. Ezt követően a védekezésé volt a főszerep, mindkét fél pontatlanul játszott, kapkodott támadásban – talán érződött a tét. A szakasz hajrája a vendégeké volt, akik Czura hármasával fordítottak, s 2 pont előnnyel zárták a nyitó negyedet.

Bár a második szakasz elején Halász Ákos triplájával sikerült átvenni a vezetést, erre egy 6-0-lal felelt ellenfelünk. A szakasz közepén Bobi vezérletével egy 11-5-ös “részhajrával” sikerült fordítani. Ekkor azonban Czura szinte egymaga mutatott be egy 10-0-t, így 7 pontos vendég vezetéssel tértek pihenőre a felek.

A második félidőt 5-0-lal kezdve gyorsan ellépett 12-vel ellenfelünk. Seth egy 6-1-es rohamot vezényelve “visszahozta a meccsbe” csapatunkat, Czurát képtelenek voltunk megállítani, a sziporkázó nyíregyházi hátvéd egy 10-2-es rohamot vezényelt övéinek, így a szakasz közepén 15 pontosra nőtt hátrányunk. A szakasz hajrájában Bobi és Seth ismét 10 ponton belülre hozott minket, de nem tudtuk igazán szorossá tenni a meccset.

A záró etap elején viszont igen! Bobi hármasával és Soma találataival egy 8-0-lal 1 pontra felzárkóztunk. Ekkor azonban a nyíregyházi légiós gyorsan dobott 5 pontot. Ezt követően váltva estek a kosarak, a vendégek tartották 5 pont körüli előnyüket. A “kis Sitku” nagy zsákolása után a 39. perc elején 6 pontosra nőtt a hátrány. Nem adtuk föl, Bobi duplájával, majd Seth hármasával 1-re feljöttünk. Az utolsó percben Ati találatával átvettük a vezetést, majd Bobi büntetőkkel bebiztosította győzelmünket.

Igazi rangadót nyertünk meg tehát, ha nem is jó játékkal, de óriási szívvel, akarattal! Szép volt fiúk!