U11 torna ebesi szemszögből

Csapatmunka, csapatsiker – Irány az E- csoport!

Az elmúlt hetek a várva várt márciusi U11 debütálásunkra való felkészüléssel telt. Egészen a fordulót megelőző napig, úgy tűnt teljes csapattal tudunk részt venni a szombati két meccsen, de jött a hidegzuhany. Enci ujja eltört a csütörtöki edzésen, Jázmin nem épült fel betegségéből, Marcika a meccsnap reggelére betegedett le, valamint Balázs és Kende is félig betegen vállalta a játékot.

A Hadház elleni első meccsen látszott is a téli időjárás “átka”, a betegségből adódó kimaradt edzések. Sőt, mivel nagy palánkra edzünk, a kis palánk is nem várt nehézségeket okozott. Sok kimaradt közeli helyzet mellett, szerencsére Balázs középtávoli dobásai ültek, így az első negyed felénél 0:4-t mutatott az eredményjelző a javunkra. A negyed második fele hadházi felzárkózást hozott, így csak Kende negyed végi ziccerével tudtunk előnnyel nekivágni a második negyednek (5-6).
A második negyed lendületesen, de sok kihagyott könnyű helyzettel indult. Egészen a negyedik percig kellett várni, hogy Krisz büntetői megtörjék a gólcsendet. Ekkor valami elindult, a gát átszakadt és a gyerekek Ádi vezetésével eredményesen, parádés védekezéssel, remek labdaszerzésekkel egy 9-0-ás rohamot produkáltak és megnyugtató előnnyel 5-16 állással vártuk a félidei büntetődobásokat.
Szerencsére a gyerekek dobásain meglátszott a sok gyakorlás így 12/8 büntetőt értékesítve 9-23- as komolynak mondható előnnyel fordultunk félidőben.
A harmadik negyedben fordult a kocka, a hadházi csapat Gábor-Győri Zsombor vezetésével (11pont ebben az etapban) visszajött a meccsbe. Az addigi szívós védekezésünk az öltözőben maradt, és sajnos ugyan ez volt igaz a dobásainkra is. Mindössze Balázs középtávoli kosara növelte pontjaink számát ebben a negyedben. (20-25)
A negyedik negyedben, ismét a hatékony és precíz arcunkat mutattuk. Tomi és Krisz szép kosaraival ismét majdnem tíz pontos különbséget mutatott az eredményjelző. A negyedet Ádi két kosara zárta, így alakult ki a 23-33-as végeredmény.
Összességében, igazi tudásunk alatt játszottunk ,sok hibával, (dobás, labdavezetés, védekezés) többször nem a mérkőzésre koncentrálva sikerült mégis nyerni ami mindenképp pozitívum. Pontdobóink: Pethő-Tóth Ádám:11p, Borsos Balázs: 7p, Papp Kende: 3p Gergely Kristóf: 4p, Dávid Tamás 3p, Miklós Bence,Enyedi Luca,Horváth Levente,Gulácsi Zsombor,Nagy Viktória 1-1p

Az F-csoport “döntőjében” a BKGDSE-Thököly csapatával játszottunk. A meccs előtti kupaktanács, egy kis fejmosással kezdődött, majd taktikai megbeszéléssel folytatódott.
A mérkőzés ennek fényében, sokkal jobban kezdődött, Balázs és Zsombi kosarai nyitotta a mérkőzést. Ezután mintha bedeszkázták volna a gyűrűt, akár milyen dobással próbálkoztunk nem tudtunk több kosarat dobni. Így a negyed végére a szoboszlói gárda kiegyenlített és 4-4-es állással kezdtük a második negyedet.
Itt Ádi kosarait, és Luca büntetőit, egy Levi vezette parádés védekezés egészítette ki. Tudni illik ebben a negyedben nem kaptunk kosarat. Itt érezni lehetett, hogy kezdtük megtalálni a helyes utat.
A félidei büntetőzés ismét parádésan ment, ismét 12/8 kosarat sikerült szerezni a vonalról. Ennek eredményeképp 9-19-es, 10pontos előnnyel vártuk a második félidőt.
A harmadik negyedben megint nem sikerült kinyitnunk a “gól csapot”, mindössze egy pontot szerzett részünkről Kristóf ebben a negyedben büntetőből. Viszont! A második negyedben tapasztalt “pióca védekezés” átragadt az első ötösünkre is, különösen Zsombi és Kende volt elemében, így mindössze egy kosarat kaptunk a szoboszlóiaktól, azt is a negyed utolsó pillanataiban. Talán sose örültem még ennyire 1 pontos negyednek, hisz ilyen kűzdést, hajtást szívósságot szeretne látni minden edző a csapatától. (11-20)
A záró etapban, szemet gyönyörködtető játékokkal, szép kosarakkal, csapatmunkával és jó védekezéssel sikerült magabiztos sikert aratni. Ádi 8 negyedik negyedbeli pontját, Luca, Kende,Tomi, Kristóf és Bence kosarai egészítették ki, Levi remek gólpasszai mellett. 11ponttal 6-17re nyertük a záró játékrészt, így alakult ki a 15-36-os végeredmény.
Ezen a mérkőzésen, sokkal sokkal jobban játszottunk, a sok kihagyott dobást ellensúlyozni tudtuk egy igazán remek védekezéssel, és az ebből adódó sok labdaszerzéssel, jó félidei büntetőzéssel és hatékony negyedik negyeddel.

Pontdobóink: Pethő-Tóth Ádám: 15p, Borsos Balázs: 3p, Papp Kende: 4p, Gulácsi Zsombor: 3p, Enyedi Luca: 3p, Miklós Bence 2p, Szombati Kristóf 2p, Horváth Levente,Földi Dávid,Gergely Kristóf,Nagy Viktória 1-1p

Sikerünknek köszönhetően, Áprilisban az E-csoportban fogunk játszani, ahol remélhetőleg újabb sikereket fogunk elérni. Addig is sok munka áll előttünk, bőven van mit gyakorolni. Remélem ez a siker lendületet ad a srácoknak.
Köszönöm a sok kilátogató szülőnek, rokonnak a szurkolást! Encinek, hogy sérülten is a csapattal tartott, és Gerinek aki igazi másodedzőként segítette a csapatot!

Hajrá Ebes! Hajrá Batyi! Hajrá Príma!