U14 lány 2019.01.06. vasárnap

Egy újabb serdülő tornán vagyunk túl. A betegség most is közbeszólt, így kilencen tudtunk elmenni a BEAC rendezte tornára. A szereplésünket kétfelé kell választani. Az egyik a pályán elért eredmény, a másik a hivatalos.
Az első meccset a BEAC FARKASRÉT csapatával játszottuk. Gyenge, megilletődött kezdés után rendeztük sorainkat és már az első negyedet is előnnyel zártuk. Ezt követően minden negyedben tudtuk növelni az előnyünket. Voltak nagyon szép támadásaink, sok indításos könnyű kosarat tudtunk szerezni. Helyzeteket szépen kidolgoztuk és egészen jó százalékkal be is fejeztük. ( 62% ). Védekezésben visszaértünk, így állandóan felállt védelem ellen kellett támadni ellenfelünknek. Ezt pedig szoros, agresszív védekezéssel jól megoldottuk. Voltak lepattanóink mindkét oldalon, támadó lepattanó 12, védő lepattanó 10. Tűréshatáron belül maradtunk eladott labdák tekintetében. Szerzett labda19, eladott labda10.

BEAC FARKASRÉT – BKG-KOS AKADÉMIA 55 : 93
Bencsics Anna 2, GYURÁSZ FRUZSINA 26, Gordos Vanessza, PÁSZIK SZONJA 22, Tapodi Dorottya 2, KALLÓ FANNI 21, HOMOR ALEXA 6, Homor Eszter, KISS LILI 14.
Mivel kevesebben voltunk a hivatalos eredményünk 2:0.

Második meccsünk a PÉNZÜGYŐR SE ellen volt, akiket az előző fordulóban legyőztünk. A mérkőzés előtt lehetett érezni a lányokon, hogy ismét nagyon akarnak győzni. Ez a nagy akarat sajnos görcsössé tett bennünket. Megakadt a csapatjáték, több volt az egyéni megoldás mint kellett volna. A mérkőzés elején még voltak kidolgozott helyzeteink, sajnos ezek kimaradtak. Egyre inkább lehetett érezni a bizonytalanságot a lányokon. Időkérésekkel, szerkezetváltásokkal próbálkoztunk, de már fejben szétestünk annyira, hogy ezek nem segítettek. Nem csak, hogy nem dobtuk be a helyzeteket, ( 20% ), de egyre több lett az eladott labdánk, ( 23 ), a lepattanók sem a mi kezünkbe hullottak. Többször nem értünk vissza védekezésben, így sok könnyű kosarat is kaptunk. Csapatként nem bírtuk el a saját magunknak megfogalmazott elvárást. Nagyobb lett a nyomás rajtunk, mint amit elbírtunk. Görcsösen, nagyon rosszul játszottunk.
BKG-KOS AKADÉMIA – PÉNZÜGYŐR SE 22 : 69
Bencsics Anna, Gyurász Fruzsina 2, Gordos Vanessza, Pászik Szonja 6, Tapodi Dorottya, Kalló Fanni 4, HOMOR ALEXA 6, Homor Eszter, Kiss Lili 4.
A hivatalos végeredmény itt is 0 : 2.

Az első mérkőzésen mutatott játékot kellene állandósítanunk, a második meccset pedig gyorsan elfelejteni és menni tovább az úton, amit elkezdtünk együtt.
Hajrá Batyi!