Újabb rangadó után is veretlenül…

BKG Príma SE – Salgótarján KSE
91-72 (17-22, 32-8, 20-16, 22-26)

Szigetszentmiklós, férfi kosárlabda NB I B, zöld csoport,
100 néző. V.: Jurák, Csabay-Kaskötő, Győrfy.

BKG: NAGY BENEDEK 6, NAGY BOTOND 36/18, HALÁSZ 7/3, Khakunov 5/3, REIZER 6. Cs.: TANÁCS 14, Kaluha 3, Debreceni G. 2, CZAKÓ 4, Szeleczki 2, SZENDREI 6, Ben Kane.

Bár a második negyed elején 9 pontos hátrányban voltunk, ezt követően egyértelműen átvettük a játék irányítását, és már a szünetben 19 ponttal vezetve a tartalékos Salgótarján elleni rangadót is magabiztosan nyerték fiaink, akik az alapszakasz első köre után veretlenül vezetik az NB I B zöld csoportját.

Mindkét csapat idegesen kezdett, Jakab révén triplával a vendégek szereztek vezetést, ám Roli két duplájára építve egy 6-0-lal feleltünk. A szakasz közepén Ruszlan kosarára a Surmann-fivéreket nélkülöző nógrádiak légiósa, Rackley felelt. Olasz találatával fordított a Salgótarján, ám ekkor Bobi is “hozzászólt” a rangadóhoz egy triplával. Rangadóhoz méltó, nagy küzdelem folyt a pályán, kemény védekezéssel, kevés kosárral. Rackley hármasával ismét a vendégek jutottak előnyhöz. Hosszabb kosárcsendünket Tanács Ati törte meg, újabb találatával pedig ismét nálunk volt az előny. A fordulatos szakasz számunkra rosszul, két vendég triplával, s 5 pontos Salgótarján-vezetéssel zárult. A második szakasz két vendég kosárral indult, 9 pontosra nőtt a hátrány. Bobi próbált “riadót fújni” egy hármassal. Tette ezt teljes sikerrel. Rusz és Halász Ákos, is bevágott egy hármast, aztán Bobi még kettőt, miközben ellenfelünk játéka szétesett. A srácok pedig egy szédületes 20-0-t “repesztve 11 pontos előnnyé változtatták a 9 pontos hátrányt. A félidő végén még egy 12-0-t mutattak be a srácok, s a remek második negyed után 19 pontos előnnyel zártuk a második etapot. Szünet után több, mint egy percig nem esett kosár, majd Benji átadását Bobi váltotta pontokra. Ezt követően váltva estek a kosarak. Állandósult a 20 pont körüli vezetésünk. A szakasz közepén egy 6-0-lal 25 pontosra növeltük az előnyt, s 23-mal “mentünk” a záró etap előtt. Ennek elején Jakab dobott két triplát, 20 ponton belülre került a szakaszt 7-2-vel kezdő Salgótarján. A 7 gólpassznál járó Benji megszerezte első mezőnykosarát, Tanács Ati újabb duplájával és Bobi újabb triplájával pedig végképp “lerendezték” a srácok a mérkőzést, s ahogy a Budafok, most a Salgótarján ellen is a második negyedben “robbantva” sikerült ezt a rangadót is biztosan “behúzni”.

Köszönjük a kilátogató nézőknek a buzdítást!