Utánpótlás csapataink

gyere kosarazniGyere Te is kosárlabdázni, hirdeti szóróanyagunk, amivel már Te is találkozhattál. Egyesületünk utánpótlás nevelő klubként tevékenykedik főként, és mint ilyen minden évben egyre szélesebb, és szélesebb körben próbáljuk megszerettetni a fiatalokkal a kosárlabdát. Először még csak Szigetszentmiklóson a Batthyány Kázmér Gimnáziumban volt lehetősége a gyerekeknek a kosárlabda tanulására. 2012 óta több Szigetszentmiklósi iskolába is betettük a lábunkat, így lehetősége nyílt azoknak a gyerekeknek is csatlakozni korosztályos csapatainkhoz. Folyamatosan bővítettük a stábunkat és képeztük edzőinket, hogy a legkorszerűbb, és legszakszerűbb képzést tudják nyújtani azoknak a gyermekeknek, akik minket választottak. 2014 óta már nem csak Szigetszentmiklóson, hanem a környező városokban is elkezdtük a munkát. Örömmel fogadták a kezdeményezésünket mindkét város vezetése, a gyerekek és a szülők egyaránt. Szigethalom, és Halásztelek örömmel csatlakozott a #Batyicsalád-hoz. Természetesen a gyermekek utaztatása/összeszedése okozta a legnagyobb fejtörést, de egy szervezett buszjárattal ez a gondunk megoldódott. 2016-ban újabb lépést tettünk, és újabb helyeken kezdjük el a munkát. Egyrészt a már meglévő helyeken fokozzuk a szakmai jelenlétet, ennek jegyében a legtöbb helyen megdupláztuk az edzők számát. Másrészt, mint már említettük, tovább terjeszkedtünk. Betettük a lábunkat Budapest egyik kerületébe, és az ország keleti régiójában is találtunk egy olyan települést, ahol el tudjuk kezdeni a munkát. Ez a helyszín pedig Hajdúszoboszló…

A történetünk pedig folyamatosan íródik… Kövesd és ha teheted, támogasd munkánkat.

#‎csakaBatyi‬ ‪#‎Batyicsalád‬ ‪#‎BKGDSE‬ @bkgdse

Amennyiben szeretnél naprakész lenni egyesületünk életében, akkor kövess minket a FACEBOOK-on, aYouTube-on, illetve az Instagram-on

 

Azonban van egy-két dolog amiről még érdemes szót ejteni a játékosok, és a szülők hozzáállását/viselkedését illetően (tenném hozzá, hogy a mi egyesületünknél kevés az ilyen jellegű hiba, de az egységes szemlélt jegyében, amit a kosárlabda javítására tesznek az egyesületek, meg a szövetség közösen, mi is kiírjuk a következő irányelveket):

A játékosoknak szól… Figyeljetek “BATYI KOSOK”…

- A mérkőzés nem videojáték, hogy ha nem tetszik az eredménye, akkor megnyomod a „restart”-t és újra kezdődik.
– A játékvezetőt nem érdekli a Te önérzeted vagy igazságérzeted, van neki sajátja és azzal van elfoglalva.
– Ha azt hiszed, hogy a nevelőedződ keményen bánik veled, tévedsz. Egy profi csapatnál az edző mellett a csapattársaid sem tűrik el, hogy a pénzükkel szórakozz.
– Az edzőt sem érdekli az önérzeted. Azt várja el tőled, hogy előbb mutass valamit, mielőtt önérzeteskedsz.
– A kispadnak két vége van. Az egyik végén kezded a pályafutásodat Te, a másik végén ül az edző és a mellette ülőket cseréli be. Ha kivártad, amíg rád kerül a sor, megmutathatod mire vagy képes.
– Ha nem felejted el, hogy Te is a pad végén kezdted és voltál csere és „vízhordó”, akkor még csapatember is lehet belőled.
– A két perc a meccs végén, nem alamizsna, hanem maga a lehetőség.
– Ha elcseszed, az NEM a többiek hibája, szóval ne nyávogj, hanem tanulj a hibáidból!
– A játékosokat, nem internet-guruk képzik képernyő előtt, hanem edzők és az őket körülvevő játékos közösség az edzéseken.
– Ha már a harmadik netes programmal sem sikerült megtanulni, 2-3 vagy 5 hét alatt zsákolnod, és kosárlabdáznod, ideje olyan szakemberhez fordulni, aki már megtanított valakit.
– A szüleidnek te vagy a csodás gyereke, az egyszeri és megismételhetetlen. Minél jobban hangoztatják, hogy nem elfogultak veled, annál biztosabb lehetsz benn, hogy azok. A szeretetüket fogadd el és viszonozd, de a véleményüket és kritikájukat ennek megfelelően kezeld!

És akkor kedves szülők…

- Támogasd és bátorítsd gyermeked, légy ott a mérkőzésein, szurkolj  neki! Ne feledd, nem kéretlen kritikusának kell lenned, hanem szerető szülőnek!
– Ha teheted, gyakorold a sportot gyermekeddel edzéseken kívül is, amennyiben ő is igényli, de semmiképp se kényszerítsd! Sokszor ők jobban érzik, mennyi kell és mi az elég.
– Viselkedj sportszerűen a mérkőzéseken  gyermekeddel is! Ne kiabálj vele mérkőzések után a teljesítménye miatt, még akkor sem, ha megérdemli!
– Az utánpótlás sport a gyerekek és nem a felnőttek szórakoztatására van! Ne hasonlítsd a gyermeked másokhoz!
– Csak akkor beszélgess a meccsről, ha a gyermeked is ezt szeretné!
– Kerüld a játékvezetőkkel a kiabálást még akkor is, ha rosszul döntenek! Ne feledd, hogy a fiatalok könnyen keresik másban a hibát, főleg ha ezt a lehetőséget a szülő tálcán kínálja fel nekik! Hasznosabb, ha gyermeked megtanulja a saját teljesítményét helyesen értékelni, mintha mindig  mentségeket keres az esetleges hibáira.
– Értsd meg, hogy bár nyerni jó, és mindenki ezt szeretné, de bizonyították, hogy a gyerekek inkább játszanak egy vesztes csapatban, minthogy padon üljenek egy nyertes csapatban! Arra van szüksége minden gyereknek, hogy játszhasson, hibázhasson, jól érezze magát és fejlődjön! Minden gyereknek! A Te gyerekednek is.
– Ne a lelátóról oszd az észt! Ha jobban értesz hozzá, jelentkezz kosárlabda edzőnek, vagy játékosnak a felnőtt csapatba! Mutasd meg mit tudsz!
– Ne felejtsd el, hogy felnőtt vagy, viselkedj annak megfelelően! Sokkal bonyolultabb egy gyereknek megbirkózni egy fékezhetetlen szülővel (ez vagy Te), mint egy szülőnek egy megfékezhetetlen gyerekkel.