U12 Gyermek

 Az egyesületünknek otthont adó Szigetszentmiklóstól legtávolabb eső helyszínen, Újpesten rendezték a gyermek bajnokság aktuális fordulóját. Mivel a jelenlegi csoportunkban a megszokott háromtól eltérően csak két csapat volt, így mindkét mérkőzést az SZSE csapata ellen játszottunk. Az ellenfél sajnos csak kilenc játékossal tudott megjelenni, a szükséges minimum pedig a 10 fő lenne. A szabályok értelmében ilyenkor papíron a másik csapaté a győzelem. De mint már sokszor elmondtam nem ez számít, hanem a pályán mutatott teljesítmény. Így két negyed „hivatalos” játék után edzőmeccsként folytattuk.

A mérkőzést remekül kezdtük, szép csapat és egyéni játékokkal vétettük észre magunkat. A védekezésben voltak problémáink a helyezkedéssel, de rövid időn belül tudtuk rendezni. Ennek ellenére sok kosarat kaptunk. Felszabadultan, bátran játszottunk.
A második negyedben is ugyanígy folytattuk. Mondhatom, hogy mi irányítottuk a mérkőzést. Ellenfelünk rengetegszer veszélyeztetett, de többször sikerült vissza érnünk és megakadályozni a kosárszerzéseiket.
Ezek után mindkét gárda elkezdett rotálni. Mindenkit ott játszattam és olyan dolgokat bíztam rá a pályán, ami még kevésbé megy. Próbáltam olyan ellenfél védését kiosztani játékosaimnak, ami rendesen megizzasztja. Sikerült is kimozdítani a srácokat a komfortzónából. A támadójáték is akadozni kezdett. Remek alkalmak ezek, amiket szinte kötelező kihasználni fejlődésünk elősegítésére, ami számomra a legfontosabb.
A játékosok fejében kisebb zavart okozott az eredményjelzés és időmérés „akadozása” is. Ellenfelünk ezzel egy időben lendületbe jött és sok kosarat sikerült dobniuk főként két, igen agilis játékosának köszönhetően. Sikerült rendezni a sorainkat és az új szerepkörökben is felvenni a kesztyűt. Újra szépen játszottunk, mint az elején. Így végig izgalmas és hajtós meccset láthattak a korai órákban kilátogató szülők.
Rengeteg edzéseken tanult dolgot láthattam viszont a gyerekektől. Sokat fejlődtünk, hasznos volt nagyon ez a forduló. Gratulálok csapatomnak!

Gyermek fordulóban vettünk részt a hétvégén, Csepelen. Két lány csapat ellen volt lehetőségünk játszani. A PAFC II és a JKC FKE/C csapatai.

Az első mérkőzésen, ugyan délután kezdődött, rettentő álmosan és dekoncentráltan szerepeltünk. Tátott szájjal néztük a lepattanó labdákat, pontatlanul passzoltunk és ahogy a dobásaink, úgy nagyon semmi más sem jött össze. Nem csináltunk ordító bakikat a lépéshibákat leszámítva, amiből 20 alatt biztos nem álltunk meg. A lelkesedés hiányát sem hozhatom fel, egyszerűen fejben nem voltunk pályán. Így sima 10 pontos vereség lett a vége a Piliscsabaiaktól. Játszottunk már velük, szerintem egy szinten van a két csapat. Abszolút két esélyes mérkőzésről volt szó.
A második mérkőzés igencsak nehéznek ígérkezett annak tudatában, hogy a JKC közel 30ponttal verte azt a Piliscsabát, akitől pár perccel a kezdés előtt, a győzelemre teljesen esélytelenül kaptunk ki. De ahogy a BKG DSE csapataitól megszokhattuk, nem feltartott kézzel mentünk ki a pályára. Sikerült megújulnunk.
A két meccs közti szünetben, az öltözőből egy teljesen más csapat futott ki melegíteni. Érződött a srácokon, hogy hatott rájuk a fejmosás. Az elejétől kezdve koncentráltan és harapósan küzdöttek a pályán. Változtattunk az ötösök felállásán is. Sokat jelentett Kovács Attila kollégám érkezése is, aki jó tanácsokkal látta el a csapatot. Néha ugyan sikerült ellépnie a JKC-nek de sokszor hősieset küzdve szereztük meg a labdákat a fizikálisan jobb ellenfelünkkel szemben. Összeszedetten játszottunk, sokat passzoltunk egymásnak. Rengeteg kiharcolt faultunk volt, többször dobhattunk büntetőket és olykor 2+1-es akciók is összejöttek. A félidei büntetőknél jóval többet értékesítettünk, mint az első találkozón.
Az utolsó negyed döntetlenről indult. Nagy elánnal estünk az ellenfélnek, de sajnos kulcsjátékosuk segítségével meg tudtak villanni. Háromszor voltak eredményesek zsinórban, ami kissé lelohasztotta a csapatot. Gyors időkérés után sikerült még lelket önteni beléjük, ami arra lett elegendő, hogy végig izgalmas tudott maradni a mérkőzés. Nem adtunk könnyen magunkat, nagyot harcoltunk. Feledtetve az első meccsen látottakat, a vereségek ellenére pozitívan zártuk a fordulót. Ebből lehet építkezni. Folytatjuk a munkát! Gratulálok a két új játékosnak, Olajos Remignek és Molnár Zoltánnak. Mindketten pontokkal is hozzájárultak a csapat teljesítményéhez.

U12 Gyermek 2, forduló

Az év utolsó fordulója várt múlt vasárnap a gyermek csapatunkra. Sajnos sokan küzdöttek betegséggel, így kevés hadra fogható játékossal vágtunk bele a dolgokba.
Első mérkőzés a szomszédvár Haraszti sasok ellenében volt. Jól kezdtünk, vezettünk is de viszonylag hamar leengedtünk és kevés ideig tudtuk magunknál tartani az irányítást. Problémák voltak a koncentrációval és nem tudtuk végrehajtani az öltözőben illetve az időkérések alatt kért instrukciókat. Az előző fordulókban már jól alkalmazott helyezkedés és 1-1-ben védekezés egyikében sem jeleskedtünk. Támadásainkba volt potenciál, de az oldalvonali bedobásoknál csápoló tömegként vonultunk a labda egy méteres körzetébe ahelyett, hogy széthúztuk volna és gyors elszakadással vettük volna át a labdát. Az első félidőben még nem igazán hangolódtak egymásra a játékosok, de a második félidőben sikerült szép passzokkal megtalálni egymást. Lassacskán a védekezésben tanultak is kezdtek előjönni, de még sokszor feledkeztünk meg róla. A bedobásokon is tudtunk javítani, de szerencsére nem védekezett az ellenfél túl szorosan így nem sínylettük meg a dolgot. A mérkőzést végül mondhatni magabiztosan nyerte a haraszti, nem tudtuk veszélyeztetni a győzelmüket. Hasznos mérkőzés volt ez számunkra.
Sok időnk nem volt rendezni a sorokat, mert azonnal következett a Radobasket Bicske elleni találkozó. Nem mutatkoztunk fáradtnak. Jó tempót sikerült diktálnunk. Úgy forgattam csapatomat, hogy mindenki tudjon mindenkivel a pályán lenni, sok féle összeállítást kipróbáltam. Örömömre szolgált, hogy alig okozott visszaesést a mérkőzés közben a sűrű rotáció. Úgy osztottam ki a feladatokat is a pályán, hogy mindenki rá legyen kényszerítve a számára gyengébb játékelemek gyakorlására. Rengeteg üres ziccerünk volt a szerzett labdákból, de ezek sajnos rendszerint kimaradtak. Végig irányítani tudtuk a mérkőzést és a végén ugyan közel engedtük ellenfelünket, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Tartalékosan is azt mondhatom jól szerepeltünk, akik jelen voltak jól helytálltak. Egy győzelem és egy vereséggel távoztunk Csepelről. Gratulálok!

U12_Gyermek

A hétvégén újabb fordulóra került sor a gyermek bajnokságban. Későinek nem mondható reggel 8 órás kezdéssel játszottuk az első találkozót a BEAC farkasrét lányai ellen. Mind termetben, mind a kosárlabdázásban eltöltött évek számában előttünk jártak de nincs okunk szégyenkezni. Mindenki hozta a tőle elvárható szintet. A védekezésben leginkább a helyezkedésben akadtak gondjaink amit a két mérkőzés közti szünetben később tudtunk orvosolni valamennyire. Támadásban bátran játszottunk, sokat passzoltunk, gólra azonban csak kevésszer tudtuk váltani szép megmozdulásainkat. A palánk alatt nem tudtunk legyűrni őket, sok közeli kosarat dobtak második, harmadik szándékból a lepattanók után. Támadásban a bedobásoknál és az elszakadásnál nem találtuk a helyünket de ez is javuló tendenciát mutatott.

BKGDSE – BEAC Farkasrét 18 – 41

A második mérkőzésünket megelőzően megnézhettük riválisaink összecsapását és rendezhettük a fejeket Kovács Attila kollégámmal. Nem is sikerült rosszul. A helyezkedésünk sokkal jobb volt védekezésben. Kevesebbszer hibáztunk. Ha mégis bakiztunk, rendre utolértük az ellent és szerelni tudtunk vagy hibára  kényszeríteni Őket. Támadásban is nagyobb lendülettel tudtunk játszani a jó védekezések után. Sok faultot harcoltunk ki ami után büntetőket dobhattunk. Voltak gyönyörűen kivitelezett akcióink. Szerzett labdákból többször megindultunk. Gratulálok Mindenkinek!

FKE/C – BKGDSE 31 – 23

Abszolút fejlődést láttunk mindenkinél. Sajnos a csapat nem együtt készül így más képzést kapnak a lehetőségekhez mérten. Ki amit edzésen tanult, jó százalékban tudta elővenni, használni azokat a meccsek folyamán. Pozitív érzésekkel zártuk szerintem mindnyájan ezt a vasárnap délelőttöt.

Két mérkőzéssel vette kezdetét a gyermek bajnokság. Több játékos is hiányzott tanulmányi elfoglaltságai miatt, így a korosztálynál fiatalabb kengurus srácokkal vágtunk neki a fordulónak. Szombaton korai időpontban a BC Csepellel mérkőztünk. Két hasonló tudású és összetételű csapat állt szemben egymással. Döcögve indult a szekér, de egyéni villanásokkal és javuló védekezéssel az ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni. Mindenki oda tette magát, a hajtással most sem akadt problémánk.

A második mérkőzésen a Budafoki Kölyök Bikák csapata várt ránk. A találkozó elejétől fogva nagy gondjaink akadtak a labda, játékba hozásával. Rengeteg labdát adtunk el a bedobásoknál. Nem reagáltunk jól az ellenfél agresszív védekezésére és el is fáradtunk. Nem tudtuk végrehajtani az időkéréseken megbeszélteket. Helyzeteink kimaradtak, passzaink pontatlanok voltak. Így nem is lehetett más az eredmény, mint vereség. Az akarat meg volt de a fáradtság legyűrt bennünket.

Összességében jól helytálltunk. Kevés edzés áll a hátunk mögött egyelőre ebben a szezonban. Első fordulónak nem volt rossz. Gratulálok a debütálóknak!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!