Veretlenhez méltó magabiztosággal

Már az első negyedben közel 20 pontos előnyt szerezve csapatunk hamar eldöntötte a maga javára a Pápa elleni összecsapást. Az első 25 percben nagy fölényben és helyenként kifejezetten szellemesen, jól játszva csapatunk újabb magabiztos győzelmet szerzett.

BKG-Príma SE – Motax Pápai KC
89-57
(34-16, 18-13, 21-12, 16-16)

BKG: NAGY BENEDEK 12/6, NAGY BOTOND 17/12, HALÁSZ 16/6 Khakunov, Reizer 7. Cs.: TANÁCS 15/3, Czakó, SZELECZKI 6, KALUHA 8/6, Szendrei 2, Debreceni G. 2, Ben Kane.

Légiós, Cook erőszakos betörése után a vendégek szereztek vezetést, Roli büntetőkből egalizált.
Kálmán szokásához híven biztos kézzel értékesítette büntetőit, majd Benji triplájával átvettük a vezetést.
Halász Ákos két ügyes kosara, valamint az azonnal kosárral jelentkező Tanács Ati jóvoltából 11-6-ra elléptünk, amikor Cook egy 2+1-el felhozta 2-re a vendégeket. Bobi dobott triplát rendezetlen védelem ellen, majd újra Ati és Ákos villant, Benji ügyesen felépített támadás végén dobott ziccerével egy 9-0-s rohamot bemutatva 10 pont fölé nőtt előnyünk, időt kért ellenfelünk.
Nem tört meg a lendület, újabb 7 ponttal terheltük meg a feszes védekezésünknek köszönhetően gyengén dobó, labdákat eladó pápaiak kosarát, s összességében egy 16-0-t bemutatva közel 20 pontosra nőtt előnyünk.
A pápaiak leginkább Cook egyéni játékára hagyatkoztak, a nyitó etap végén 34-16-ra vezettünk.

A 2. negyedet csapkodó játékkal kezdtük, labdákat eladva. Közel 3 percig nem szereztünk kosarat, majd Bobi törte meg kosárcsendünket a sarokból beemelt hármassal. Átlendültünk a kisebb holtponton, Kaluha Csabi bekeveredve a gyűrű alá gyakorlatilag center kosarat szerzett, beforgatva ellenfelét. Ő lépett elő vezérré távolról is betalált, méghozzá rövid időn belül kétszer, Roli is eredményes volt, s egy 10-2-vel jócskán 20 pont fölé hizlaltuk az előnyt. Félidőben már 23-mal “mentünk”.

Pápai duplára Benji felelt a második félidő elején majd Ati emelt be egy hármast.
Ati és Benji igen szép kosaraival hamar meglett a közte 30.
Könnyedén, szellemesen játszottak a srácok, Bobi újabb triplával vétette észre magát. Az utolsó 15 percben szakvezetőnk mindenkinek bőven adott lehetőséget, volt, hogy kifejezetten magas szerkezetben álltunk föl, edzőnk igyekezett mindenkinek bőven lehetőséget adni. A szakasz Ákos szép hármasával ért véget. Ellenfelünk zónára állt át, csendben csordogált a találkozó, időnként azért – mint például Benji hármasánál – fel-felcsattant a taps szurkolóink részéről.

Dr. Nagy Ágoston: – Nagyon készültünk erre a meccsre, nem akartuk, hogy a Pápa bennünket is úgy megszorongasson, mint pár hete legnagyobb riválisunkat, a Budafokot. Amerikai játékosuk érkeztével színesebbé vált a játékuk, de szerencsére a gyakoroltakat sikerült megvalósítani, végig az ellenfelet megtisztelve, letámadva úgy gondolom, a vártnál könnyebben sikerült nyernünk. Örülök az újabb győzelemnek, valamint annak, hogy mindenki bőven játszhatott. Sok sikert kívánok a bentmaradásért vívott harcban a Pápának!