vs Nagykőrös NB1B férfi

A második negyed elején 15 pontos előnyt felépítve sikerült hozni a papíron kötelezőnek vélt győzelmet a jól küzdő Nagykőrös ellen. Az első félidő hajrájában ellenfelünk ugyan 6 pontra feljött, de a félidőt már “tízen túli” vezetéssel zártuk, és a második félidőben sikerünk egy pillanatig sem forgott veszélyben

BKG Príma SE – Nagykőrösi Sólymok KE

82-69

(20-13, 27-23, 18-15, 17-18)

Szigetszentmiklós, NB I B, V.: Hervay, Szalai, Földesi.

BKG: Nagy Be., NAGY BO. 18/3, Halász 8, Berger 2, REIZER 5. Cs.: TANÁCS 20, KOVÁCS 19, CZAKÓ 4, Ben-Kane, Dévényi, Püspök 2, Szeleczki 4.

Jól, Bobi két duplájával indította a legutóbb megsérülő Kaluha Csabi nélkül felálló csapatunk a mérkőzést. Ez neki kimondottan jót tett, nem tudták tartani a Nagykőrösiek, első 11 pontunkból egymaga 9-et vállalt. A túloldalon szépen megoszlottak a terhek, a Sólymok csapatának első 8 pontján 4 játékos osztozott testvéries 2-2-es megosztásban. Sajnos a szakasz közepén a bokáján megsérülő Seth is kivált a játékból. A negyed hajrájában Soma lépett elő vezérré, s kosaraival 7 ponttal elléptünk.

Lendületben maradtunk, és Soma, valamint Ati egy-egy kosarával a második etap elején 10 pont fölé nőtt előnyünk. Nem volt megállás, Ati kosaraival egy a teniszrajongók számára is igen ismerős 30-15-ös állást “írattunk ki” az eredményjelzőre, 10-2-vel kezdve a második negyedet. Egy időkéréssel ellenfelünk megtörte lendületünket, s egy két triplával “tarkított” 11-4-es rohammal 10 ponton belülre került.A szakasz közepén állandósult a 8-10 pontos vezetésünk. Nem adta olcsón a bőrét a felszabadultan, helyenként jól játszó Nagykőrös, Soma vezérleével jól, egy 7-2-es hajrával zártuk a félidőt, 47-36-ra vezettünk a szünetben.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, tartottuk a 10-12 pontos előnyt, s ebben jelentős szerepe volt a hasznosan játszó Czakó Tominak. A szakaszt Ati és Bobi egy-egy villanásának köszönhetően 14 pontos előnnyel zártuk.

A 4. negyedet 8-3-mal indítva közel 20 pontra nőtt előnyünk, s eldöntöttük a meccset, a hajrában már az addig kevesebb lehetőséghez jutó srácok játszottak. Úgy is biztosan győztünk, hogy igen gyengén (1/13) tripláztunk, Reizer Roli pedig nagy mezőnymunkát végzett, 14 lepattanójával.

vs nagykoros